Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκκενώθηκε το χωριό Περιστέρι στο νομό Ηλείας - Μέσα στο χωριό το πύρινο μέτωπο

tags :
Εκκενώθηκε το χωριό Περιστέρι στο νομό Ηλείας - Μέσα στο χωριό το πύρινο μέτωπο
Στην περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες
Εκκενώθηκε το χωριό Περιστέρι στο νομό Ηλείας, ύστερα από εντολή του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωνε νωρίτερα ότι "από το χωριό θα απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τα παιδιά".
Νωρίτερα, πάντως, οι κάτοικοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αφενός γιατί φοβούνται για τις περιουσίες τους, αφετέρου για να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν στις δυνάμεις πυρόσβεσης.
Μάλιστα υποστηρίζουν πως δεν θέλουν να ξαναζήσουν τα γεγονότα του 2007, όταν οι φωτιές στην κυριολεξία κατέστρεψαν τις περιουσίες τους. 
Κατά τον Χρ. Χριστοδουλόπουλο "το πύρινο μέτωπο είναι στις παρυφές του χωριού και ήδη μέσα στο Περιστέρι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να ανακόψουν την φωτιά, ενώ όπως μας έχουν ενημερώσει, αναμένεται να έλθει και να κάνει ρίψεις νερού, ένα ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Η κατάσταση είναι καλύτερη".
Γενικότερα στο νομό Ηλείας όσον αφορά στο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Δαφνιώτισσας έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες, ωστόσο ανησυχία εμπνέει ο καιρός καθώς όπως είπε ο δήμαρχος Ήλιδας.
Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι της Ανάληψης η κατάσταση είναι εξέλιξη. 
Από νωρίς το πρωί στη μάχη της κατάσβεση επιχειρούν επίσης ένα ελικόπτερο «Σινούκ», και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο «Καναντέρ» που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. 
Όσον αφορά στις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 27 άτομα. 
Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην Αγία Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης