Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Σε πλήρη ανάπτυξη στην αν. Αττική οι δυνάμεις κατάσβεσης – Στόχος η οριοθέτηση της πυρκαγιάς

Πυροσβεστική: Σε πλήρη ανάπτυξη στην αν. Αττική οι δυνάμεις κατάσβεσης – Στόχος η οριοθέτηση της πυρκαγιάς
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις καθώς αναμένεται αύξηση των ανέμων στην Αττική
Για πυρκαγιά σε εξέλιξη στην ανατολική Αττική κάνει λόγο η Πυροσβεστική υπογραμμίζοντας πως το πύρινο μέτωπο δεν έχει την ένταση των προηγούμενων ημερών.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σταυρούλα Μαλλίρη υποστήριξε ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη στην ανατολική Αττική και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή.
Όπως είπε η κα.Μαλλίρη, στην Ανατολική Αττική, αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση της φωτιάς λαμβάνουν μέρος 308 πυροσβέστες με 84 οχήματα, ενώ από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς.
Την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της Αυτοδιοίκησης και οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, χθες το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στον άξονα Κάλαμος - Μικροχώρι (Αγία Κυριακή, Σαλαμίδι).
Όπως είπε, οι δυνάμεις κατάσβεσης καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και με συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων, αλλά και με συνεχή χρήση όλων των διαθέσιμων εναερίων μέσων, κατάφεραν να ανακόψουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς Μαλακάσα και Καπανδρίτι.
Η κα.Μαλλίρη τόνισε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Κρυόνερο Ηλείας, όπου στην κατάσβεσή της λαμβάνουν μέρος 54 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ελικόπτερα ενώ στη Ζάκυνθο στις περιοχές Κοιλιωμένο, Καταστάρι και Παλαιό Χωριό επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 37 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης