Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για τις φωτιές και την προστασία του Υμηττού...

tags :
Τι αναφέρει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής για τις φωτιές και την προστασία του Υμηττού...
Με την ευκαιρία θέλω να επαινέσω τους Εθελοντές του ΣΕΠΒΑΤΥ που βοήθησαν στο μέτωπο της φωτιάς και να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει σταθερή και μόνιμη έγνοια την προστασία του βουνού
Ιερό καθήκον του να μην μείνει απροστάτευτος ο Υμηττός, δηλώνει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος με ανάρτηση του την προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Πιο αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:
«Ως Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής επικοινώνησα, από την πρώτη στιγμή της φωτιάς στην Ανατολική Αττική, με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου, με τον Διοικητή Πυροσβεστικής, με τους Εθελοντές του Βορειοανατολικού Τομέα-ΣΕΠΒΑΤΥ και βέβαια καθημερινά και επανειλημμένα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.
Όλα αυτά τα μερόνυχτα (και σήμερα Τέταρτη 16 Αυγούστου 2017 και αύριο Πέμπτη) ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον Υμηττό ήταν (και είναι) πολύ αυξημένος επιπέδου 4.
Οι συνεννοήσεις με όλους κατέληξαν στην ανάγκη φύλαξης του Υμηττού με όλα τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος, δηλαδή με τους εποχιακούς υπαλλήλους της Πυρασφάλειας στα πόστα τους (Τρίστρατο - Μοναστήρι και Λόφος Τσακού), το μικρό και το μεγάλο Πυροσβεστικό όχημα (εκτός αν απαιτούσε διαφορετικά ο Διοικητής) και την υδροφόρα που διαθέτουμε.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έχει ιερό καθήκον να μην αφήσει τον Υμηττό απροστάτευτο εκτός αν άλλως αποφασίσουν ανώτερες αρχές.
Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί η υποχρέωση μας αυτή χρησιμοποιείται για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.
Ας φανταστεί κάποιος την πιθανότητα φωτιάς στον Υμηττό με τα οχήματα μας να απουσιάζουν από τα σημεία που προβλέπει ο σχεδιασμός μας (ψηφισμένο σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο) χωρίς να το ζητήσει το Πυροσβεστικό Σώμα.
Τέλος, όσον αφορά την αποστολή τροφίμων ενημερώνω ότι και αυτό τέθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου ο οποίος μου δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη.
Με την ευκαιρία θέλω να επαινέσω τους Εθελοντές του ΣΕΠΒΑΤΥ που βοήθησαν στο μέτωπο της φωτιάς και να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει αδιαπραγμάτευτα σταθερή και μόνιμη έγνοια την προστασία του βουνού.
Να έχουμε όλοι το νου μας στον Υμηττό», καταλήγει η ανάρτηση του κου Σταθόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης