Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση απειλεί Σιμωτάτα και Λουρδά Κεφαλονιάς - Εκκενώνονται σπίτια - Ισχυροί οι άνεμοι

tags :
Πυρκαγιά σε δασική έκταση απειλεί Σιμωτάτα και Λουρδά Κεφαλονιάς - Εκκενώνονται σπίτια - Ισχυροί οι άνεμοι
Πρόκειται για μία "δύσκολη στιγμή", σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα
(upd) Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά, απειλώντας μάλιστα την κατοικημένη περιοχή Σιμωτάτα και στον Λουρδά.
Η πυρκαγιά συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον Λουρδά και οι τουρίστες τα καταλύματά τους.
Θα υπάρχουν λεωφορεία στα Βλαχάτα, ώστε να παραλάβουν όσους κατοίκους επιθυμούν να τους μεταφέρουν στο Αργοστόλι. 
Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, ενώ το έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής που σπεύδει στο χωριό δυσκολεύει λόγω και του δύσβατου εδάφους.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούνται από 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Κεφαλονιάς, βρίσκεται επί ποδός και σπεύδει στην περιοχή, ενώ κάποιοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί, όπως και η Ζάκυνθος, έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές "υψηλού κινδύνου" για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς και για αύριο, Πέμπτη, 17 Αυγούστου.
Η φωτιά φέρεται να είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι.
Έχει περάσει το κεντρικό δρόμο και καίει πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία "δύσκολη στιγμή", σύμφωνα και με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, στο inkefalonia.gr, ο οποίος βρίσκειται στις εστίες των πυρκαγιών.
Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης