Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Δεν είναι πανάκεια τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Δεν είναι πανάκεια τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα
Όταν η πυρκαγιά κινείται σε πυκνή καύσιμη ύλη, δεν μπορούν να την ανακόψουν τα εναέρια μέσα είπε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
Την θέση ότι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα δεν είναι πανάκεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης.
«Η συζήτηση για τα εναέρια μέσα κρατάει αρκετές δεκαετίες.
Αν το πρόβλημα ήταν τα εναέρια μέσα θα είχαμε καταργήσει τα πεζοπόρα, θα είχαμε αεροπλανάκια να πετάνε από πάνω κάθε φορά που υπήρχε πυρκαγιά και θα την έσβηναν.
Δεν σβήνουν οι πυρκαγιές με εναέρια μέσα μόνο και δεν σβήνουν όλες οι πυρκαγιές.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Τα εναέρια μέσα είναι πολύ ωφέλιμα, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε συνεργασία με επίγειες δυνάμεις.
Όταν η πυρκαγιά κινείται σε πυκνή καύσιμη ύλη, ακόμη και τα εναέρια μέσα δεν υπάρχει περίπτωση να ανακόψουν το μέτωπο» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας πως τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν είναι πανάκεια.
«Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά καλό εναέριο πυροσβεστικό στόλο σε σχέση με άλλες, ακόμη και τις πλέον ανεπτυγμένες, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία.
Έχουμε αρκετά εθνικά εναέρια μέσα και φέτος έπεσαν στη μάχη και έξι Chinook, ένας τεράστιος αριθμός που διέθεσε ο Στρατός και είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια συνδρομή» υποστήριξε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης