Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαίνεται η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Ζάκυνθο - Δύσκολη η νύχτα στο νησί - Ανησυχητική η φωτιά προς Μαριές

tags :
Μαίνεται η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Ζάκυνθο - Δύσκολη η νύχτα στο νησί - Ανησυχητική η φωτιά προς Μαριές
Δύσκολες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες στη Ζάκυνθο, ενώ ενισχύονται οι πυροσβετικές δυνάμεις στο νησί
(upd6) Μαίνεται η πυρκαγιά στη βορειοδυτική Ζάκυνθο, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.
Οι επόμενες ώρες στο νησί αναμένεται να είναι δύσκολες, καθώς η μεγάλη φωτιά, που είναι και η πλέον ανησυχητική, η οποία νωρίτερα έκαψε αυλές σπιτιών, κατέστρεψε μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι και προκάλεσε ζημιές σε ταβέρνα στο χωριό Αναφωνήτρια της Ζακύνθου, πλέον κινείται προς τις Μαριές.
Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όπως έγινε γνωστό, με έκτακτο δρομολόγιο πλοίου από την Κυλλήνη θα φτάσουν στη Ζάκυνθο 20 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής (27/8) θα ξεκινήσουν οι ρίψεις νερού από αέρος.





Τα πύρινα μέτωπα είναι προς τις Μαριές, στο χωριό της Αναφωνήτριας, στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε και στις Ορθονιές.
Όπως μεταδίδει το imerazante.gr,τραγική εικόνα αποτελεί το γεγονός πως οι φλόγες έχουν «αγκαλιάσει» το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, επικρατεί στην κυριολεξία ένας πανικός με ανθρώπους που έχουν χάσει το βιος τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν, ενώ υπάρχουν αναφορές πως ένα μέτωπο της φωτιάς η οποία έχει ανοίξει κινείται προς την περιοχή του Ναυαγίου, ενώ τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, όπου επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Πάντως, στο έργο των πυροσβεστών αναμενονται να συνδράμουν μετά τις 12 το βράδυ του Σαββάτου (26/8) ερπυστριοφόρα του στρατού, από νωρίς το πρωί της Κυριακής (27/8) στο έργο της κατάσβεσης θα συμμετέχουν με ρίψεις απο αέρος και δυο ελικόπτερα, ενώ θα ενισχυθούν οι πυροσβετικές δυνάμεις με 7 οχήματα.
Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο όρος Σκοπός, λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου, όπου έχουν ήδη σπεύσει 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα  και υδροφόρες ιδιωτών.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ε. Νιοτόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δόθηκε μάχη αυλή με αυλή».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εκκενώνεται το χωριό Αναρφωνήτρια στη Ζάκυνθο καθώς η φωτιά που καίει το τελευταίο 24ωρο την περιοχή έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμμαχος της πυρκαγιάς ο δυνατός άνεμος που πνέει στο νησί και δεν επιτρέπει στα εναέρια μέσα να βοηθήσουν.
Στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον κάνει συνεχής ρίψεις νερού.
Δύο μέτωπα έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε Ζάκυνθο και Ιωάννινα, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.
Ειδικότερα, φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ζάκυνθο και στην περιοχή Άνω Βολίμες, εκεί όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 2 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο.

(Πρώτη ενημέρωση 15:10, Σάββατο 26 Αυγούστου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης