Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζάκυνθος: Δεν απειλούνται οι Μαριές - Νέο πύρινο μέτωπο στα νοτιοδυτικά - Έρευνες για τον εντοπισμό δυο εμπρηστών

tags :
Ζάκυνθος: Δεν απειλούνται οι Μαριές - Νέο πύρινο μέτωπο στα νοτιοδυτικά - Έρευνες για τον εντοπισμό δυο εμπρηστών
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό δυο ατόμων που φέρονται να επιχείρησαν να βάλουν νέες φωτιές
(upd6) Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει εικόνα βελτίωσης σήμερα, καθώς είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις, αν και αυτή την ώρα δεν απειλούνται οι Μαριές.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν για νέο πύρινο μέτωπο στα νοτιοδυτικά του νησιού.
Η νύχτα προμηνύεται ότι θα είναι δύσκολη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός.
Νωρίτερα υπήρχε μεγάλη αναζωπύρωση στην Αναφωνήτρια, αλλά και κοντά στις Μαριές, καθώς οι πύρινες εστίες ήταν διάσπαρτες γύρω από το χωριό, ενώ οχήματα του στρατού προχώρησαν στο άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, έχουν κλείσει οι δρόμοι που οδηγούν στο ναυάγιο, ενώ έχει γίνει έκκληση στους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνες των πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων στη Ζάκυνθο, με στόχο τον εντοπισμό δυο ατόμων που φέρονται να προσπάθησαν να βάλουν δύο νέες φωτιές στο νησί.
Τα δύο άτομα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εντοπίστηκαν από πιλότο ελικοπτέρου που επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται δυτικά του χωριού Μαριές.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Ζακύνθου καθώς η φωτιά που καίει το νησί από την Παρασκευή έκαψε το χωριό Αναφωνήτρια όπου 2 σπίτια, μαγαζιά και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (27/8) η εικόνα ήταν αρκετά καλύτερη, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και στόχος είναι μέσα στην ημέρα να σβήσει και να ελέγχεται απόλυτα από την Πυροσβεστική.
Η οδηγία για εκκένωση του χωριού Αναφωνήτρια δόθηκε από τα πρώτα λεπτά όταν διαπιστώθηκε ότι οι τεράστιες φλόγες κατευθύνονταν απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να επιταχύνουν την πορεία της.



Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τους τελευταίους κατοίκους να προσπαθούν, μέχρι την ύστατη στιγμή, να σώσουν τις περιουσίες τους.
Οι φλόγες «αγκάλιασαν» και το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, ενώ ένα μέτωπο της φωτιάς κινήθηκε προς την περιοχή του Ναυαγίου, και τα άλλα προς Μαριές και Ορθονιές.

Καταγγελίες κατοίκων για έλλειψη συντονισμού 

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασαν το παράπονο ότι είναι μόνοι τους και κινδυνεύουν.



«Μας έχουν εγκαταλείψει» διαμηνύουν δραματικά. «Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες.
Η περιφέρεια δεν έχει στείλει ούτε ένα όχημα «Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσε άλλος κάτοικος των Μαριών.
Αργά το βράδυ με έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο έφτασαν στη Ζάκυνθο, από την ηπειρωτική χώρα, 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων. Νωρίς το πρωί της Κυριακής καταφθάνουν άλλα 7 οχήματα με 20 άνδρες από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ 2 ελικόπτερα Chinook ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος, από τις 07:00 το πρωί.

(Πρώτη ενημέρωση 09:23, Κυριακή 27 Αυγούστου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης