Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ζάκυνθο –Εντοπίσαμε άτομα που έβαζαν φωτιές

Καπάκης (γ.γ. Πολιτικής Προστασίας): Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Ζάκυνθο –Εντοπίσαμε άτομα που έβαζαν φωτιές
Την ώρα που η πυροσβεστική προσπαθούσε να ελέγξει τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες είπε ο κ.Καπάκης
Για πρωτόγνωρες καταστάσεις αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα την ώρα της μάχης εντοπίστηκαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία.
Αναφερόμενος στο πύρινο μέτωπο στις Μαριές στη Ζάκυνθο, ο κ.Καπάκης υποστήριξε ότι η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη μια και οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.
«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Την ώρα που «προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό.
Οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Καπάκης.
«Το βράδυ, ενώ η πυρκαγιά είχε αναχαιτιστεί προς τα ανατολικά, ύστερα από τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν το πιο δύσκολο μέτωπο, προκειμένου να μην προχωρήσει στο εσωτερικό του νησιού, τρεις νέες εστίες ξεπήδησαν και δημιούργησαν, στο πιο επικίνδυνο σημείο, νέο μέτωπο πυρκαγιάς.
Ακόμη και την ώρα που δινόταν η μάχη μέσα στο χωριό, προκειμένου να σωθούν τα σπίτια, άλλες εστίες πυρκαγιάς προέκυπταν πιο πέρα.
Αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι συνηθισμένο, είναι πρωτόγνωρο» υποστήριξε ο κ.Καπάκης σημειώνοντας ότι στη Ζάκυνθο βρίσκονται ειδικά κλιμάκια της δίωξης αντιμετώπισης εγκλημάτων του πυροσβεστικού σώματος και της αστυνομίας για να διερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές και αν πίσω από τις δεκάδες πυρκαγιές κρύβονται εμπρηστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης