Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την αγορά δομημένων ομολόγων από το ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ

tags :
Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας για την αγορά δομημένων ομολόγων από το ΤΣΠΕΑΘ και ΤΕΑΥΦΕ
Η δικογραφία αφορά κατηγορίες που σχετίζονται με τη ζημία που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπέστη το ΤΣΠΕΑΘ τον Ιούλιο του 2006 από την επένδυση σε δομημένο ομόλογο ύψους 130 εκατ. ευρώ
Την ενοχή του πρώην προέδρου του ταμείου των δημοσιογράφων ΤΣΠΕΑΘ Δημήτρη Καπράνου και του πρώην προέδρου του νοσοκομείου "Μεταξά" Νίκου Δεσποτόπουλου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την υπόθεση δομημένου ομολόγου που είχε αγοράσει το ταμείο το 2006, ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε με την πρότασή της την απαλλαγή οκτώ κατηγορουμένων, πρώην στελεχών ταμείων και χρηματιστηριακών εταιριών και την ενοχή των κ.κ. Καπράνου και Δεσποτόπουλου.
Οι κατηγορίες για τις οποίες ζητά την ενοχή των δύο η εισαγγελέας αφορούν χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν από κινήσεις εμβασμάτων σε λογαριασμό του πρώην προέδρου του ΤΣΠΕΑΘ στο εξωτερικό, σε ημερομηνίες που συνδέονται με την αγορά των ομολόγου.
Η εμπλοκή του κ. Δεσποτόπουλου σύμφωνα με τη δικογραφία συνίσταται το ότι διέθεσε τραπεζικό του λογαριασμό στον φίλο του κ. Καπράνο προκειμένου να διακινηθεί χρηματικό ποσό που ο τότε πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ φέρεται να έλαβε ως δώρο για την αγορά του ομολόγου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και η δικογραφία αφορά κατηγορίες που σχετίζονται με τη ζημία που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπέστη το ΤΣΠΕΑΘ τον Ιούλιο του 2006 από την επένδυση σε δομημένο ομόλογο ύψους 130 εκατ. ευρώ.
Επίσης αφορά και τη ζημιά που φέρεται να προκλήθηκε στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) το οποίο διέθεσε συνολικά 185 εκατ. ευρώ σε δύο δομημένα ομόλογα.
Ενώπιον του δικαστηρίου πλην του κ. Καπράνου και του κ. Δεσποτόπουλου βρίσκονται επίσης οι τότε υπεύθυνοι του ΤΕΑΥΦΕ καθώς και οι υπεύθυνοι της North Asset Management International και της Τρώυλος Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή των οκτώ κατηγορουμένων κρίνοντας πως από την ακροαματική διαδικασία αλλά και την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε με εντολή του δικαστηρίου δεν προέκυψε ζημιά των δύο ταμείων από την αγοραπωλησία των δομημένων ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης