Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έως τις 23 Οκτωβρίου 2017 η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο

Έως τις 23 Οκτωβρίου 2017 η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο
Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος αρνηθεί την αξιολόγηση δεν θα συμμετάσχει στις κρίσεις προϊσταμένων
Προθεσμία έως τις 23 Οκτωβρίου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα δίνει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, μετά τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι αξιολογούμενοι (υπάλληλοι ή προϊστάμενοι οργανικής μονάδας) θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία που τους αναλογούν και να παραδώσουν το έντυπο αξιολόγησης με εμπιστευτικό πρωτόκολλο στον α΄ αξιολογητή το αργότερο 10 ημέρες από την έναρξη ισχύος της διάταξης, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Ακολούθως, ο α΄ αξιολογητής, έχει προθεσμία 10 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του εντύπου αξιολόγησης και το αργότερο έως τις 12 Οκτωβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει τους υφισταμένους του, να συμπληρώσει το έντυπο αξιολόγησης στο σκέλος που τον αφορά και να το παραδώσει στον β΄ αξιολογητή.
Σε περίπτωση που υφιστάμενοι δεν παραδώσουν συμπληρωμένο το έντυπο έως τις 2 Οκτωβρίου, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, καθώς ο α΄ αξιολογητής θα συμπληρώσει ο ίδιος τα στοιχεία των αξιολογούμενων, ενώ οι τελευταίοι δεν θα συμμετάσχουν στη συμβουλευτική συνέντευξη.
Δεκαήμερη προθεσμία για τα περαιτέρω έχει και ο β΄ αξιολογητής, ο οποίος υποχρεούται το αργότερο έως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 να συμπληρώσει ό,τι του αναλογεί στο έντυπο αξιολόγησης και να το υποβάλει στην αρμόδια Διεύθυνση προσωπικού/διοικητικού της υπηρεσίας του.
Εάν ο α΄ αξιολογητής απέχει από την αξιολόγηση και δεν παραδώσει τα έντυπα, τότε ο έτερος αξιολογητής συμπληρώνει ο ίδιος τα στοιχεία των αξιολογούμενων και θα τους αξιολογήσει.
Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη προβλέπει ότι όποιος αρνηθεί την αξιολόγηση δεν θα συμμετάσχει στις κρίσεις προϊσταμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης