Κοινωνία

Δημοσκόπηση MRB: Το 71,7% διαφωνεί με την αλλαγή φύλου στην ηλικία 15-17

tags :
Δημοσκόπηση MRB: Το 71,7% διαφωνεί με την αλλαγή φύλου στην ηλικία 15-17
Στην ίδια δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί σε μεγάλο ποσοστό και με την χρονική συγκυρία στην οποία κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.
Αρνητική στάση της πλειοψηφίας των πολιτών σχετικά με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας αλλά και από τα 17, καταγράφουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα.      
Στην ίδια δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη τάσσεται κατά πλειοψηφία στο πλευρό της Εκκλησίας στη διαμάχη που ξέσπασε, ενώ δεν συμφωνεί σε μεγάλο ποσοστό και με την χρονική συγκυρία στην οποία κατέθεσε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.
Όσον αφορά στον δείκτη αισιοδοξίας, αυτός εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα,  με ποσοστό μόλις 5,7% των πολιτών να απαντά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν πολύ ή αρκετά καλά, έναντι 74,6% που απαντά ότι τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά ή πολύ άσχημα, αν και σημειώνεται ελαφρά άνοδος της αισιοδοξίας έναντι της προηγούμενης δημοσκόπησης τον Φεβρουάριο (όπου τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 2,1% και 89,8%).
Όσον αφορά στη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3 % απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλυτέρου 58,6% που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.
Το ποσοστό διαφωνίας αυξάνεται σημαντικά, σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών. Στην περίπτωση  αυτή διαφωνεί μάλλον ή σίγουρα το 71,7% των ερωτωμένων, έναντι ποσοστού 26,7% που συμφωνεί.
 Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δε έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το Δημοτικό (75,6%).
Επιφυλάξεις καταγράφονται στο σύνολο των ερωτωμένων και για τη συγκυρία που επέλεξε η κυβέρνηση για τη νομοθετική πρωτοβουλία της, με το 72,4% των ερωτωμένων να απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί με την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, έναντι 23,8% που μάλλον ή σίγουρα συμφωνεί.
Εντύπωση προκαλεί όμως ότι στο ερώτημα αν «το ελληνικό δίκαιο  θα πρέπει να εναρμονιστεί με το δίκαιο της υπόλοιπης Ευρώπης όπως έχει υποχρέωση η χώρα», το διόλου ευκαταφρόνητο 39,4% απαντά «μάλλον ή σίγουρα όχι», έναντι του 52% που απαντά «μάλλον ή σίγουρα ναι».
Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από την άποψή σας πώς αξιολογείτε την στάση της Εκκλησίας να παρέμβει στο συγκεκριμένο θέμα και να ζητάει ακόμα και την απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου», το 51,4% απαντά σίγουρα ή μάλλον θετικά, έναντι 44,2 %  που απαντά μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης