Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου - Τι ψάχνουν οι αρχές

Αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου - Τι ψάχνουν οι αρχές
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στα Εξάρχεια έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν ότι οι δράστες σχετίζονται με κάποια από τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος.
Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί ότι οι δύο δράστες έφτασαν στο γραφείο του δικηγόρου με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους, χτύπησαν το κουδούνι, τους άνοιξε ο συνεργάτης του κ.Ζαφειρόπουλου, ο οποίος τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων όπου συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά μέχρι που εμφανίστηκε και ο 52χρονος ποινικολόγος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια ζητήθηκε από το συνεργάτη του δικηγόρου να αποχωρήσει από την αίθουσα και ύστερα από δύο με τρία λεπτά, πυροβόλησαν και σκότωσαν το δικηγόρο.
Για αυτό το λόγο οι Αρχές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη μαρτυρία του συνεργάτη του δολοφονηθέντος δικηγόρου ενώ διερευνούν κατά πόσο ο δικηγόρος είχε δεχθεί απειλές.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεδομένου ότι οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και τα χέρια τους, έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα για τυχόν διαθέσιμο οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος που οι δράστες έφτασαν και έφυγαν από το δικηγορικό γραφείο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στις κλήσεις που έχουν γίνει στα τηλέφωνα του Ζαφειρόπουλου προκειμένου να δουν με ποιους μίλησε αλλά και τι συναντήσεις είχε προγραμματισμένες.
Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι τα μέλη του θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από σήμερα έως και τις 20 Οκτωβρίου σε μια ελάχιστη ένδειξη πένθους.
«Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΔΣΑ.

Εν ψυχρώ δολοφονία

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, 52 ετών, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ, είναι το θύμα της δολοφονίας, που διαπράχθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στις 19.10 απόψε, στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.
Όπως αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, που ήταν σε διπλανό γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας σε δύο άγνωστα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στον όροφο που είναι το γραφείο του.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός και όταν ο συνεργάτης του έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, βρήκε τον δικηγόρο να έχει γύρει νεκρός πάνω στο γραφείο του, ενώ οι δράστες είχαν φύγει.
Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.
Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.
Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης