Τελευταία Νέα
Οικονομία

Die Welt: Ο Α. Σαμαράς απορρίπτει νέα μέτρα - Ο γερμανικός τύπος για τη συνάντηση με την Merkel

Die Welt: Ο Α. Σαμαράς απορρίπτει νέα μέτρα - Ο γερμανικός τύπος για τη συνάντηση με την Merkel

Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Με εκτενή ρεπορτάζ στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Angela Merkel κυκλοφορεί σήμερα ο γερμανικός τύπος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους επαίνους της Merkel για την πρόοδο της Ελλάδας, αλλά και στις επισημάνσεις της για εκπλήρωση των δεσμεύσεων.
«Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται την γερμανίδα καγκελάριο. Απορρίπτει επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για τη χώρα του και ελπίζει σε νέες ελαφρύνσεις. Ωστόσο πολλά περισσότερα πέραν των θερμών λόγων δεν υπήρξαν», σημειώνει η εφημερίδα Die Welt.
«Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ακόμα και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην καγκελαρία δεν αποσαφήνισε πόσο μεγάλο είναι το εναπομένον κενό στο πρόγραμμα βοήθειας και πώς θα πρέπει να καλυφθεί».
«Ο Σαμαράς αποκλείει νέα δάνεια προς την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Spiegel-online, το οποίο αναφέρει ότι «με βελτιωμένα τα στοιχεία του προϋπολογισμού στις αποσκευές του, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ζητά ελαφρύνσεις στην αποπληρωμή της οικονομικής βοήθειας», τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέο πρόγραμμα λιτότητας ή για να δοθούν επιπρόσθετα χρήματα». Eπίσης η εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung επισημαίνει: «Η καγκελάριος υπόσχεται περαιτέρω στήριξη στους Έλληνες, που είναι οπωσδήποτε θετικό. Όμως αυτό δεν αρκεί για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης. Είναι η ιδιωτική οικονομία εκείνη που χρειάζεται τόνωση. Στην παρούσα φάση το ζητούμενο είναι αύξηση της ζήτησης και επενδύσεις. Η ζήτηση μπορεί να προέλθει από την ευρωζώνη και κυρίως από την ισχυρότερη οικονομία της, την Γερμανία, η οποία διαθέτει γιγαντιαία αγοραστική δύναμη, παρατηρεί η εφημερίδα και προσθέτει: «Γιατί να μην αναθέτονται έργα σε ελληνικές επιχειρήσεις για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα; Δεν θα μπορούσαν με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων, επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου να αποτελέσουν μια ελκυστική πρόταση για εξαγορά; διερωτάται η εφημερίδα του Osnabrücker.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης