Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το smart money «βλέπει» Ελλάδα - Road Show ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο από την HSBC – Η εξωστρέφεια συνεχίζεται

Το smart money «βλέπει» Ελλάδα - Road Show ελληνικών εισηγμένων στο Λονδίνο από την HSBC – Η εξωστρέφεια συνεχίζεται
Σε Road Show της HSBC στο Λονδίνο συμμετέχουν σήμερα πολλές εισηγμένες εταιρείες, ενώ τη Δευτέρα θα συμμετάσχουν στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Road Show της Citigroup
Μετά από μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας, συρρίκνωσης, κατήφειας, ενδοσκόπησης και… αποχής από τα διεθνή επενδυτικά «γκαλά», οι ελληνικές επιχειρήσεις βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο σε μια νέα προσπάθεια διεθνοποίησης και εξωστρέφειας. Σήμερα, στην καρδιά της ευρωπαϊκής επενδυτικής «βιομηχανίας» στο City του Λονδίνου, λαμβάνει χώρα σημαντικό Road Show το οποίο διοργανώνει η HSBC με τη συμμετοχή ορισμένων εκ των σημαντικότερων ελληνικών – εισηγμένων – επιχειρήσεων.
Πιο αναλυτικά, στο Λονδίνο και στην παρουσίαση της HSBC δίνουν το παρόν εταιρείες της πραγματικής οικονομίας όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Folli Follie, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, Τιτάνας, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Σαράντης και MIG, καθώς επίσης και οι τράπεζες Alpha Bank και Eurobank.
Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών αυτών θα έχουν σειρά συναντήσεων και επαφών με ξένους διαχειριστές, οι οποίοι εκπροσωπούν δεκάδες funds και επενδυτικά «σπίτια» παγκόσμιας εμβέλειας.
Παράλληλα, την προσεχή Δευτέρα θα λάβει χώρα το πανευρωπαϊκό συνέδριο που διοργανώνει η Citigroup επίσης στην επενδυτική «πρωτεύουσας» της Ευρώπης το Λονδίνο. Πρόκειται για το Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Road Show Εταιρειών Μικρής - Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης που διοργανώνεται από τη Citigroup. Θα συμμετάσχουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις κυρίως μεγάλης και μεσαίας αποτίμησης, δεδομένου ότι σε διεθνές επίπεδο, το εκτόπισμα (σε κεφαλαιοποίηση) των ελληνικών εταιρειών παραμένει σχετικά μικρό.

Το timing είναι ευνοϊκό για την αναζήτηση της διεθνούς ρευστότητας

Σε μια περίοδο λοιπόν που η αγορά έχει αλλάξει διεθνή κατάταξη έχοντας περάσει στην «τάξη» των αναδυόμενων αγορών από τον οίκο MSCI, οι ελληνικές εταιρείες αναζητούν περαιτέρω πρόσβαση στη διεθνή ρευστότητα και στα ξένα επενδυτικά κεφάλαια. Είναι μια γόνιμη περίοδος, καθώς το timing είναι ευνοϊκό, δεδομένου ότι όλα συνηγορούν ότι η Ελλάδα έχει δει το ιστορικό ναδίρ σε οικονομικό – δημοσιονομικό επίπεδο και πλέον «παίζει» το στοίχημα της ανάκαμψης. Τα spreads έχουν κατέλθει σε χαμηλό τριετίας, ενώ όλος ο ευρωπαϊκός νότος δείχνει σαφή σημάδια ανασύνταξης και σταθεροποίησης, με την Πορτογαλία ήδη να δρομολογεί νέο «παιχνίδι» με τις αγορές για τα μέσα του 2014. Για την Ελλάδα και το ελληνικό χρηματιστήριο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μνημειώδη αλλαγή (στροφή 180 μοιρών) όλων των μεγάλων οίκων αξιολόγησης, των επενδυτικών οίκων αλλά και των μεγάλων διεθνών «γκουρού» των επενδύσεων και αξιωματούχων πάσης φύσεως.
Αυτό το σκηνικό, ασφαλώς ευνοεί το προφίλ δανεισμού των επιχειρήσεων, καθώς παρ’ ότι η χώρα θα αργήσει να βγει στις αγορές, εντούτοις οι επιχειρήσεις μπορούν σταδιακά να ελπίζουν σε εξαιρετικά καλύτερους όρους δανεισμού σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Παράλληλα, όπως η πραγματικότητα μαρτυρά μέσω των πολλών πακέτων μετοχών, placement κ.λπ. που έχουν λάβει χώρα σε ελληνικές εισηγμένες εσχάτως (Μυτιληναίος, Eurobank Properties, Πειραιώς κ.λπ.), αρκετές ελληνικές εταιρείες είναι ελκυστικές προς τα ξένα κεφάλαια.

Ορισμένα από τα funds που συμμετέχουν

Κορυφαία funds και εγνωσμένης δυναμικότητας επενδυτικοί οίκοι συμμετέχουν στο Road Show της HSBC στο Λονδίνο, «σκανάροντας» τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους είναι τα Esemplia Emerging Markets, Amundi, Armajaro Asset Management, Adelphi Capital, AGF International Advisors, Barings, Blackfriars AM, BlackRock, Blakeney AM, Capital World, Carrhae Capital, Charlemagne Capital, Daiwa Asset Management, Everest Capital LLC, Fidelity International, First State Investments, GAMCO Asset Management, Genesis Investment Management, Goldman Sachs Asset Management, Henderson Global Investors, Hermes, HSBC, HSBC Global Asset Management, ING Investment Management, JP Morgan Asset Management, Lloyd George Management, Nomura Asset Management κ.α.

Πρώτη ενημέρωση: 08:13, 5 Δεκεμβρίου 2013

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης