Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το 90,21% των ελληνικών επιχειρήσεων απασχολεί έως 10 εργαζόμενους

Το 90,21% των ελληνικών επιχειρήσεων απασχολεί έως 10 εργαζόμενους
Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ολοκληρωθεί είπε ο υπ.Εργασίας, Γ.Βρούτσης



Το πολύ έως 10 εργαζόμενους απασχολεί το 90,21% των ελληνικών επιχειρήσεων όπως υποστήριξε ο υπ.Εργασίας, Γ.Βρούτσης, μιλώντας σε ημερίδα για τον έναν χρόνο λειτουργίας του συστήματος «Εργάνη».
Βάσει των στοιχείων αυτών, το 79,76% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει αμοιβές άνω των 500 ευρώ, το 7,69% αυτών παίρνει έως 600 ευρώ ενώ το 32,21% των εργαζομένων βρίσκεται στην κλίμακα αμοιβών των 1.000 έως 2.000 ευρώ.
Ο συνολικός αριθμός των μισθωτών ιδιωτικού δικαίου σε όλη την Ελλάδα είναι 1.371.450 άτομα, εκ των οποίων το 53,5% είναι άνδρες.
Στο ετήσιο δελτίο του συστήματος «Εργάνη» καταγράφεται το σύνολο των μισθωτών εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, αλλά και το σύνολο των επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων που απασχολούν μισθωτούς εργαζομένους, ανεξάρτητα από τον φορέα κύριας ασφάλισής τους.
«Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εντοπίσουμε π.χ. με πιστότητα ποιες είναι οι δυναμικές επιχειρήσεις και οι κλάδοι που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και ποιες είναι οι προβληματικές περιοχές ή οι κλάδοι με συμπτώματα διαρθρωτικής οπισθοδρόμησης, ώστε να έχουμε ορθότερο σχεδιασμό των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στήριξης των εισοδημάτων. Τέλος, στο πεδίο της καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων προσφέρει τη δυνατότητα υλοποίησης στοχευμένων και, συνεπώς, αποτελεσματικών ελέγχων» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης.
«Η δημοσιονομική προσαρμογή, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ μεταπολεμικά σε αναπτυγμένη χώρα, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί» είπε ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν αυτοσκοπός».
«Τα δύσκολα πέρασαν και όλα δείχνουν ότι από το 2014 ξεκινά η ανάκαμψη της οικονομίας και η τόνωση της απασχόλησης. Το επόμενο βήμα είναι το χρέος μας προς την κοινωνία και ειδικότερα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, οι οποίοι υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της μαραθώνιας δοκιμασίας και προς τη νέα γενιά που αρχίζει να βλέπει ξανά το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία» υποστήριξε ο κ.Βρούτσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης