Τελευταία Νέα
Οικονομία

BBC: Εκατομμύρια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να καταβάλουν δεδουλευμένα

tags :
BBC: Εκατομμύρια οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να καταβάλουν δεδουλευμένα
Εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού για τον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους
Πέραν της ανεργίας που έχει εκτοξευθεί κοντά στο 27%, μια άλλη μάστιγα ταλανίζει την Ελλάδα.
Εκατομμύρια είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορεί να μην είναι άνεργοι, ωστόσο είναι όμηροι της εργοδοσίας.
Στο μείζον αυτό θέμα, αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC.
«Το να εργάζεσαι χωρίς να πληρώνεσαι ίσως να είναι κάτι παραπάνω από το να είσαι άνεργος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο απεσταλμένος του BBC.
Στο εκτενές αφιέρωμα, παρουσιάζεται ο αγώνας των εργαζομένων στο πλοίο Πηνελόπη Α, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από έξι έως δέκα μήνες και μένουν σε αυτό χωρίς νερό και ρεύμα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, οι επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, αυξάνονται δραματικά.
Σύμφωνα με το νομικό τμήμα του ΕΚΑ μόνο μια στις 2 επιχειρήσεις συνεχίζει να πληρώνει κανονικά κάθε μηνά τους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου 1.200 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από τον Απρίλιο του 2012.
Η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει το 27%, σημειώνει το BBC, ωστόσο σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνονται τα εκατομμύρια των απλήρωτων εργαζομένων.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, κανείς δεν θα περίμενε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην ευρωζώνης του 2013.
Ωστόσο στη σημερινή Ελλάδα δεν σοκάρει τίποτα πια…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης