Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης): Θα προστατεύσουμε το δανειολήπτη καλής πίστης

Χατζηδάκης (υπ.Ανάπτυξης): Θα προστατεύσουμε το δανειολήπτη καλής πίστης
Άνευ προηγουμένου η οικονομική κρίση που βιώνουμε

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το δανειολήπτη καλής πίστης και όχι αυτόν που μπορεί να πληρώσει και δεν πληρώνει εξέφρασε ο υπ.Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.
«Οι άνθρωποι που είναι σε οικονομική αδυναμία, μπορούν σήμερα και θα μπορούν και στο μέλλον να πηγαίνουν στα δικαστήρια και, αποδεικνύοντας την οικονομική τους αδυναμία, να σώζουν την πρώτη κατοικία. Έχουμε 80.000 προσφυγές συμπολιτών μας, όσον αφορά τη συγκεκριμένη ρύθμιση» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως η συζήτηση με την τρόικα αφορά κυρίως την προστασία κυρίως των μεσαίων νοικοκυριών.
«Θα πρέπει να βρεθούν κάποιοι κανόνες με μόνιμο χαρακτήρα, που θα λαμβάνουν υπόψη τους την κρίση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.
Αναφερόμενος στην ακρίβεια στην αγορά, ο υπ.Ανάπτυξης είπε ότι πράγματι έχει πέσει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι η πτωτική και η πορεία των τιμών.
«Το 2011, οι τιμές στην Ελλάδα, σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν στο 95%, το 2012, ήταν στο 90% και φέτος, θα πάνε στο 85%» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης