Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λαφαζάνης(ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο ένα haircut στο ελληνικό χρέος – Οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν

tags :
Λαφαζάνης(ΣΥΡΙΖΑ): Αναγκαίο ένα haircut στο ελληνικό χρέος – Οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν
Ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής
Την ανάγκη ενός haircut στο ελληνικό χρέος, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, διαμήνυσε πως «εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα θέλει διαγραφή χρέους. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι άλλοι, πλην του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι δυνατόν να το θέτει ο Γκουρία του ΟΟΣΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και να μην το θέτετε εσείς».
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη διαγραφή των χρεών των «αδύναμων» πολιτών, ενώ επίσης, υπογράμμισε την κοινωνικοποίηση – εθνικοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον χαρακτήρισε «άφαντο», ενώ αναφερθείς στον Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως είναι υπεύθυνοις για την λεηλασία της χώρας.
Άφαντο» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης σε παρέμβασή του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Ωστόσο υπογράμμισε ότι το πολιτικό πρόβλημα δεν είναι ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, ο Π. Λαφαζάνης αμφισβήτησε ευθέως το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς όπως διέτεινε, προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ. «Αυτή είναι λογική καταστροφής της χώρας. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το πλεόνασμα για την οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε και για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς διερωτήθηκε «γιατί ξεχνάτε να εγγράψετε στον Προϋπολογισμό τις οφειλές της Γερμανίας; Η μη εγγραφή του χρέους αυτού δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή εγκληματείτε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης