Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την πρωτοβουλία της Task Force για μια πολιτική στις ΜμΕ στηρίζει η ΕΣΕΕ

tags :
Την πρωτοβουλία της Task Force για μια πολιτική στις ΜμΕ στηρίζει η ΕΣΕΕ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε τις προτάσεις της σχετικά με την παραγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Θέματα και προτάσεις σχετικά με την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τέθηκαν στο περιθώριο της 2ης συνάντησης της «Ομάδας Εργασίας για μια πολιτική ΜμΕ στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Task Force for Greece την περασμένη εβδομάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης - σύσκεψης, η Task Force παρουσίασε την πρώτη Αναφορά της Ομάδας, που αφορούσε τη σύνθεση των επιμέρους θέσεων των φορέων των ΜμΕ και πρότεινε την ιεράρχηση των προβλημάτων και των προτεινόμενων λύσεων. Επίσης, ζήτησε τη δημιουργία ενός «πολιτικού κειμένου» με έμφαση στις βραχυχρόνιες προτάσεις που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν άμεσα στην αγορά («quick wins») και με περισσότερο αναπτυξιακό χαρακτήρα στις θέσεις των φορέων ΜμΜΕ στη νέα προγραμματική περίοδο.
Η Task Force πρότεινε οι εργασίες της ομάδας να εστιάσουν σε οκτώ θέματα, ήτοι στο Τμήμα των φορολογικών προβλημάτων όπως έχουν ήδη τεθεί (κώδικας, ενιαίος φόρος κ.λπ.), στις αδειοδοτήσεις, στον Τειρεσία και το Πτωχευτικό Δίκαιο, στο παρεμπόριο, στις ηλεκτρονικές πληρωμές, στις συνεργίες επιχειρήσεων καιτη Δικτύωση (Clustering), στην καινοτομία σε συνεργασία με πανεπιστήμια και στις δεξιότητες των εργαζομένων.
Η ΕΣΕΕ από την πλευρά της έθεσε στην ατζέντα ως ένατο θέμα και τα προβλήματα που προκύπτουν από το Ασφαλιστικό Σύστημα και ιδιαίτερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ. Τέλος, στην παρατήρηση πως λείπει ο σχεδιασμός για την παραγωγή των ΜμΕ, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η ΕΣΕΕ παρέδωσε τις αρχικές προτάσεις της και δεσμεύτηκε να στείλει στην TFGR τη δομή των συμβουλευτικών της υπηρεσιών, για καλύτερη επεξεργασία και εμπλουτισμό του τελικού Report στις 16 Δεκεμβρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης