Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κατά 15,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό στο 9μηνο 2013

tags :
Κατά 15,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό στο 9μηνο 2013
Σημαντική αύξηση παρατηρείται από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Πολωνία την Ολλανδία και την Ιταλία
Κατά 15,2% αυξήθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ.
Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (88,7%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 αύξηση 13,6%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012, ενώ τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 6,6%.
Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται, από τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Σερβία, τη Γερμανία, την Πολωνία την Ολλανδία και την Ιταλία, ενώ σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Νορβηγία και την Κύπρο.
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,2%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (10,2%), η Ρωσία (7,8%), η Γαλλία (6,7%), και η Ιταλία (5,7%).
Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή αφίξεων από την Τουρκία και από την Αμερική με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο Ηρακλείου συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια των Αθηνών (13,6%) και της Ρόδου (10,2%).
Ο κύριος σταθμός εισόδου που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι αυτός των Ευζώνων (11,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης