Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιχειρηματικό φόρουμ στο Κουβέιτ διοργανώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Επιχειρηματικό φόρουμ στο Κουβέιτ διοργανώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Θα λάβει χώρα στις 26-27 Ιανουαρίου, με στόχο μεταξύ άλλων την προσέλκυση επενδύσεων και την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών
Οικονομικό και επενδυτικό φόρουμ, με στόχο την προώθηση των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων, διοργανώνει το διήμερο 26-27 Ιανουαρίου, στο Κουβέιτ, η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.
Ήδη έχουν συμφωνηθεί, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ, η διοργάνωση συζητήσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων για επενδυτικές συνεργασίες στους κλάδους των κατασκευών, τεχνικών έργων, δομικών υλικών, ενέργειας, ΑΠΕ, τεχνολογιών περιβάλλοντος, τροφίμων, χυμών, αλιείας, ιχθυοκαλλιεργειών, τουρισμού, αγοράς ακινήτων, τραπεζών, υγείας και φαρμακευτικών καλλυντικών.
Σημειώνεται ότι επικεφαλής της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, ο οποίος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Χάλεντ Αλ-Τζαράλαχ, τον υπουργό Πετρελαίου Άλι Αλ-Ομάιρ και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Αμπντουλμαχσέν Αλ-Μαντάτζ.
Επίσης, θα συναντηθεί με τον Φαρούκ Μπαστάκι, διευθύνοντα σύμβουλο του Kuwait Investment Authority, κρατικού Επενδυτικού Ταμείου μέσω του οποίου αποφασίζονται και υλοποιούνται οι κρατικές επενδύσεις του Κουβέιτ στο εξωτερικό.
Ο κ. Μίχαλος θα υπογράψει με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τζαράλαχ συμφωνία για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) για κατόχους διπλωματικών, υπηρεσιακών και ειδικών διαβατηρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης