Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ) - Γενναία η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που αποτρέπει τις ομαδικές απολύσεις

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ) - Γενναία η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που αποτρέπει τις ομαδικές απολύσεις
Επιτυχή χαρακτηρίζει τη συνεργασία υπουργείου, εργοδοτών και εργαζομένων για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά
Γενναία χαρακτηρίζει την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) που αποτρέπει τις ομαδικές απολύσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, τονίζοντας την επιτυχή συνεργασία υπουργείου, εργοδοτών και εργαζομένων για το θέμα.
Ειδικότερα, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) που συνήλθε, υπό τη προεδρία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη, προκειμένου να καθορίσει τις προϋποθέσεις επί αιτημάτων επιχειρήσεων προτιθέμενων να προβούν σε ομαδικές απολύσεις, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, υιοθέτησε ομόφωνα μια γενναία απόφαση, αποτρέποντας ουσιαστικά το προαπαιτούμενο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων».
Ακόμη επισήμανε ότι «η απόφαση του ΑΣΕ, σε μια δύσκολη κοινωνική συγκυρία, διέσωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις των ομαδικών απολύσεων, κάτι που επιβεβαιώνει ότι σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, η τριμερής συνεργασία υπουργείου, εργοδοτών και εργαζομένων ήταν απόλυτα επιτυχής, αφού ακολούθησε τις κοινοτικές οδηγίες στα εργασιακά, διατήρησε το ισχύον νομοθετικό καθεστώς και ιδίως το κυρίαρχο δικαίωμα του υπουργού να αρνείται την άδεια ομαδικών απολύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης