Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΠ - «Ανάσα» για τους κατοίκους οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Πειραιά

ΕΒΕΠ - «Ανάσα» για τους κατοίκους οι κυκλοφοριακές αλλαγές στον Πειραιά
Απαραίτητη η συνεργασία όλων των φορέων της πόλης με την Τροχαία και τον Δήμο για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες που θα δημιουργηθούν, επισημαίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βασίλης Κορκίδης
Ανάσα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά θα δώουσν οι κυκλοφοριακές αλλαγές και μονοδρομήσεις, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σημειώνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, προς αποφυγή ατυχημάτων.
Ειδικότερα, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι «οι βελτιωτικές αλλαγές στον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά θα δώσουν μεγάλη ανάσα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας, με αφορμή τις εργοταξιακές οχλήσεις από την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό μεταξύ 2017 και 2018. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό και περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις κεντρικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες, αλλά και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Προσθέτει ακόμη ότι «οι εργασίες της πρώτης φάσης που αφορούν στις μονοδρομήσεις του Β´ Διαμερίσματος, στο κέντρο του Πειραιά, ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και ξεκίνησαν ήδη να εφαρμόζονται με τη συνεχή παρουσία και τη συμβολή της Τροχαίας Πειραιά, από την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ενώ σε δεύτερη φάση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στο Α' Διαμέρισμα, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, μέχρι τις 16 Μαρτίου.
» Η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας έχει σκοπό να μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο με μετρό, τράμ, τρένα, λεωφορεία και Ηλεκτρικό, το οποίο θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες αλλά και δημότες με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ας την αντιμετωπίσουμε λοιπόν με υπομονή, ώστε τα επόμενα χρόνια όλοι οι δρόμοι να οδηγούν χωρίς "μποτιλιάρισμα" στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά.
»Θα πρέπει, τουλάχιστον οδικώς, να ξεχάσουμε τον Πειραιά που ξέραμε μέχρι σήμερα και να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Κανείς δεν μπορεί βεβαίως να αγνοήσει ότι, οι όποιες αλλαγές, όσο καλοσχεδιασμένες και αν είναι, κάποιους ευνοούν και κάποιους ξεβολεύουν. Όμως, τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, και προς αποφυγή ατυχημάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, αφού είναι αναμενόμενο ότι αρχικά θα προκληθεί σύγχυση».
Τέλος, επισημαίνει ότι το Επιμελητήριο θα ενημερώνει και θα ενημερώνεται έγκαιρα από τον Δήμαρχο Πειραιά σχετικά με τις αλλαγές και προσθέτει ότι «θα παρακολουθεί προσεκτικά το κυκλοφοριακό σε σχέση με τη πρόσβαση και τη κίνηση στην αγορά. Η συνεργασία όλων των φορέων της πόλης με την Τροχαία και το Δήμο είναι απαραίτητη ώστε, όπου εντοπιστούν προβλήματα, να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι παρενέργειες που θα δημιουργηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης