Τελευταία Νέα
Οικονομία

H δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στις προτάσεις του ΕΒΕΠ για την ανάπτυξη του Πειραιά

H δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στις προτάσεις του ΕΒΕΠ για την ανάπτυξη του Πειραιά
Μεταξύ άλλων, προτείνει και τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων
Σειρά επτά προτάσεων για την ανάπτυξη του Πειραιά προτείνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία και λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων και Ναυτιλιακών Αξιών, αλλά και τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών, την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Νήσων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, τον δήμαρχο Πειραιά και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Με την επιστολή ο κ. Κορκίδης ζητά την προώθηση ενός συνόλου 7 προτάσεων του ΕΒΕΠ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, οι οποίες εάν υλοποιηθούν, θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Πειραιά και της κοινωνίας του.
Όπως αναφέρεται, το Επιμελητήριο «προωθεί ένα σύνολο 7 προτάσεων με στόχο, αφενός τη συνεργασία στον σχεδιασμό κρίσιμων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τον Πειραιά και αφετέρου την προώθηση έργων στρατηγικής σημασίας για το ΕΒΕΠ που ταυτόχρονα παρουσιάζουν ωριμότητα να υλοποιηθούν κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, με φορέα επίβλεψης ή/και λειτουργίας το ΕΒΕΠ και συνεργαζόμενους φορείς ή συνεργαζόμενους δυνητικούς δικαιούχους».
Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου αφορούν ειδικότερα τη δημιουργία & Λειτουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων & Ναυτιλιακών Αξιών Πειραιά (ΧΕΠ), τη δημιουργία Συστάδας Επιχειρήσεων με έμφαση στη Ναυτιλία & συναφείς υπηρεσίες (Clusters), καθώς και Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (ΑΚΕ).
Επίσης, τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων (Κ.Ε.Επ.), γραφείου Σύνδεσης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την Απασχόληση (Κόμβος Ε.Β.Ε.Π.), δράσεις Κατάρτισης μέσω του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς (KΕ.ΔΙ.Π.), και τέλος την κατάρτιση, συμβουλευτική, Πιστοποίηση Τεχνικής Ικανότητας Ανέργων (Δυναμώνω-Συνεχίζω).
Όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, «ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για την Ελλάδα του 2020 αποβλέπει "στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της xώρας και τη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, έχοντας ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα και γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης".
»Δική μας θέση είναι ότι η "έξυπνη" αξιοποίηση των οικονομικών πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020, αποτελεί το "κλειδί" για τη μετάβαση της xώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα των πειραϊκών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, έπειτα από ενδελεχή, τεκμηριωμένη μελέτη, προωθεί προς ένταξη και υλοποίηση στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, επτά προτάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης