Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Μίχαλος (ΚΕΕE) - Αναγκαία η στενότερη σύνδεση εκπαίδευσης και οικονομίας

Κ. Μίχαλος (ΚΕΕE) - Αναγκαία η στενότερη σύνδεση εκπαίδευσης και οικονομίας
Όχι μόνο για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά για την οικοδόμηση ενός υγιούς μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα
Την αναγκαιότητα στενότερης διασύνδεσης της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της τεχνικής με τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Κώστας Μίχαλος, σημειώνοντας ότι αποτελεί για τον επιμελητηριακό θεσμό της χώρας ζητούμενο κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και γενικότερα την οικοδόμηση ενός βιώσιμου, υγιούς μοντέλου ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Η αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων μέσω της μάθησης στο χώρο εργασίας στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η ανάπτυξη του θεσμού της μαθητείας βρίσκεται σε αρκετά αρχικό στάδιο.
Η καθιέρωση της μαθητείας σε όλους τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), που προώθησε το υπουργείο Παιδείας ήταν ένα αποφασιστικό βήμα, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, αλλά συμπλήρωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια -αλλά και ανάγκη- για περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού.
Όπως επισήμανε ο κ. Μίχαλος, σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει σημαντικά και η ενεργοποίηση των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας, με επίκεντρο τα επιμελητήρια.
Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, ανέφερε, ο επιμελητηριακός θεσμός έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην εφαρμογή του συστήματος μαθητείας, με εξαιρετικά αποτελέσματα.
«Αυτή την εμπειρία επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε και στην Ελλάδα, υιοθετώντας και προσαρμόζοντας πρακτικές και μοντέλα που έχουν λειτουργήσει με επιτυχία στο εξωτερικό», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης