Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κ. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Δεν αλλάζει το πλαίσιο για την απελευθέρωση των ταξί

Κ. Χατζηδάκης (ΥΠΑΝ) - Δεν αλλάζει το πλαίσιο για την απελευθέρωση των ταξί
Οι αλλαγές αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των αυτοκινήτων και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης επιβατηγών Ι.Χ.
Δεν αλλάζει το πλαίσιο αναφορικά με την απελευθέρωση των ταξί, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τους προέδρους του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), Θύμιο Λυμπερόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα του κλάδου των μεταφορών που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Παράλληλα, συνάντηση αποσαφηνίστηκε ότι οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των αυτοκινήτων και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης.
Το ελάχιστο όριο κυβισμού είναι 1.500 κυβικά εκατοστά, η δε ελάχιστη διάρκεια της μίσθωσης είναι σήμερα 12 ώρες και προτείνεται να μειωθεί στις 6, χωρίς να αποκλείονται, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, περαιτέρω βελτιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης