Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem - Θα επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις των Κύπριων για τήρηση του προγράμματος

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup,  J. Dijsselbloem - Θα επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις των Κύπριων για τήρηση του προγράμματος
Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, και τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Γεωργιάδη
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 31η Μαρτίου 2014 ο J. Dijsselbloem, υπό την ιδιότητα του ως Προέδρου του Eurogroup.
Κατά την επίσκεψη του ο επικεφαλής του Eurogroup θα πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, και τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Γεωργιάδη.
Κατά τις συναντήσεις του ο Dijsselbloem θα επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις των Κύπριων αξιωματούχων για τήρηση του προγράμματος, την ώρα μάλιστα που η κυπριακή οικονομία ένα χρόνο μετά το κούρεμα των καταθέσεων καταγράφει σημάδια αναστροφής του κλίματος.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία της κυπριακής οικονομίας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, καθώς η κυβέρνηση κινείται στα σωστά χρονοδιαγράμματα και υλοποιεί τους βασικούς στόχους του προγράμματος.  
Πάντως, η ΕΕ αναμένει ότι η κυπριακή οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,8% το 2014, ενώ για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 0,9%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει στο 5,8% του ΑΕΠ εφέτος και στο 6,1% το 2015.
Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί στο 121,5% του ΑΕΠ το 2014 και το 2015 στο 125,8%.
Όσον αφορά την ανεργία, θα αυξηθεί στο 19,2% το 2014, ενώ για το 2015 προβλέπεται μείωση στο 18,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης