Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος - «Ανεβάζει στροφές» η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις - Εκδόθηκαν έξι διατάγματα - Σε μεταγενέστερο στάδιο οι όροι

tags :
Κύπρος - «Ανεβάζει στροφές» η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις - Εκδόθηκαν έξι διατάγματα - Σε μεταγενέστερο στάδιο οι όροι
Μεταξύ των οργανισμών προς ιδιωτικοποίηση και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Επιταχύνει η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη τις διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Το υπουργικό συμβούλιο, προχώρησε στην έκδοση διαταγμάτων για αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, στη βάση απόφασης του υπουργικού συμβουλίου ημερομηνίας 5.12.2013.
Οι οργανισμοί προς αποκρατικοποίηση που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών είναι η ΑΤΗΚ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και οι Δασικές Βιομηχανίες Κύπρου.
Οι οργανισμοί που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού είναι η ΑΗΚ, η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων και η Παγκύπρια Εταιρεία Αρτοποιών.
Σημειώνεται ότι η μέθοδος, η έκταση και η διαδικασία της αποκρατικοποίησης των φορέων αυτών θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε διάταγμα για αποκρατικοποίηση του εμπορικού τμήματος στο λιμάνι Λεμεσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης