Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στα 932 εκατ. το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα - Πλήρης συμφωνία των στοιχείων της ΤτΕ με τον προϋπολογισμό

tags :
Στα 932 εκατ. το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα - Πλήρης συμφωνία των στοιχείων της ΤτΕ με τον προϋπολογισμό
Στα 10,5 δισ. ευρώ τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού
Στα 932 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τα στοιχεία της ΤτΕ, έρχονται σε συμφωνία με το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Παράλληλα, η κεντρική διοίκηση εμφάνισε ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,141 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014, έναντι ελλείμματος 2.760 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος,  διαμορφώθηκαν σε 10.529 εκατ. ευρώ, από 10.250 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 12.595 εκατ. ευρώ, από 13.889 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης