Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οριστικό... το β’ 6μηνο του 2014 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προειδοποιεί το ΔΝΤ

Οριστικό... το β’ 6μηνο του 2014 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος - Παραμένει σε υψηλά επίπεδα, προειδοποιεί το ΔΝΤ
Το πλεόνασμα του 2013 είναι καλοδεχούμενο...
Στο β’ 6μηνο του 2014 μετατίθεται και επίσημα η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο Gerry Rice χαιρέτησε την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, προαναγγέλλοντας παράλληλα, την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το β’ 6μηνο του 2014.
«Το πλεόνασμα του 2013 είναι ένα καλοδεχούμενο και σημαντικό ορόσημο για την πρόοδο και την ανάκαμψη της Ελλάδας, όπως και η επιστροφή της χώρας στις αγορές» υποστήριξε χαρακτηριστικά, καθιστώντας ωστόσο, σαφές πως οι προκλήσεις παραμένουν σημαντικές.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, διέτεινε πως διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. «Τα δεδομένα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν έχουν αλλάξει» διευκρίνισε εν συνεχεία.
Παράλληλα, ο G. Rice ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιου του Ταμείου θα συνεδριάσει εντός του Μαΐου, προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευσης της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ προς την Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης