Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κούρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Η κρίση αποκάλυψε τις ελλείψεις των ευρωπαϊκών οικονομικών θεσμών

Κούρκουλας (υφ. Εσωτερικών) - Η κρίση αποκάλυψε τις ελλείψεις των ευρωπαϊκών οικονομικών θεσμών
«Η Ελλάδα αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα»
Στις ελλείψεις που είχαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, εστίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, στο συνέδριο για την «Ημέρα της Ευρώπης» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γάλλων Επιχειρηματιών MEDEF, στο Παρίσι.
«Όταν ξέσπασε η κρίση το 2008 στις ΗΠΑ, υποτιμήσαμε τους κινδύνους εξάπλωσης και κατά συνέπεια αργήσαμε να αναπτύξουμε μία συνεπή απάντηση. Η κρίση αποκάλυψε τις ελλείψεις του θεσμικού πλαισίου για έναν μακροοικονομικό συντονισμό στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και τις αδυναμίες εφαρμογής του» σημείωσε.
«Η Ελλάδα αποτελεί ένα ξεκάθαρο παράδειγμα» πρόσθεσε.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους νέους προσανατολισμούς της ΕΕ, σήμερα, για μία καλύτερη διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, καθώς και στον ρόλο που καλείται να παίξει η ευρωπαϊκή βιομηχανία για την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τον κ. Κούρκουλα, οι δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι κίνδυνοι διάλυσης της Ευρωζώνης, οδήγησαν στο να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την οικονομική διακυβέρνησή της. «Η ΕΕ αναγκάστηκε να αντιδράσει αποφασιστικά επιλέγοντας καινοτόμους δρόμους. Η Τραπεζική Ένωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ενώ παράλληλα δίνεται ένας νέος προσανατολισμός στον τομέα της βιομηχανίας με στόχο την "Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Αναγέννηση" που αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχουν να παίξουν οι βιομηχανίες στην οικονομική ανάπτυξη. «Ανήκει στις ευρωπαϊκές αλλά και τις εθνικές αρχές να δημιουργήσουν ένα προσφιλές περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα οι επιχειρήσεις και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει και αυτοί να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθυνών» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι προσεχείς ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν την εκκίνηση για μία νέα περίοδο στην οικονομική ζωή της ΕΕ, με λιγότερο σκεπτικισμό και πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης