Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣτΕ: Απερρίφθη η προσφυγή εναντίον των ομαδικών απολύσεων στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

tags :
ΣτΕ: Απερρίφθη η προσφυγή εναντίον των ομαδικών απολύσεων στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
"Νίκη" της κυβέρνησης και του πρώην υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου
Την προσφυγή εναντίον της ακύρωσης των ομαδικών απολύσεων στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία αξίωνε την ακύρωση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας περί ομαδικών απολύσεων στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τους προσφυγόντες, η εκτέλεση της εγκυκλίου θα έχει ως συνέπεια τις απολύσεις για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς να χρειάζεται αναφορά (ενώ η μέχρι τώρα νομοθεσία προέβλεπε απολύσεις για ρητά κατονομαζόμενους λόγους), με χαμηλότερες αποζημιώσεις και χωρίς έλεγχο νομιμότητας από το υπουργείο.
Σημειώνεται πως το 2013, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ είχε αποδεκτεί την προσφυγή της ΟΙΕΛΕ, αναστέλλοντας προσωρινά την ισχύ της εγκυκλίου.
Ωστόσο, με νέα του απόφαση, το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε σήμερα την προσφυγή της ΟΙΕΛΕ, καθώς θεώρησε πως η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας δεν δύναται να προσβληθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης