Τελευταία Νέα
Οικονομία

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Πλήγμα για την ελληνική οικονομία από τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

Β. Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Πλήγμα για την ελληνική οικονομία από τις κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας
Η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι εις βάρος των αδύναμων οικονομικά χωρών και επομένως της Ελλάδας, σημειώνει
Το πλήγμα για την ελληνική οικονομία από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η αντίδραση της Μόσχας θα αποβεί εις βάρος των αδύναμων οικονομικά χωρών, όπως η Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, ότι το πρόβλημα από τις οικονομικές κυρώσεις που αποφάσισαν οι ηγέτες της Ε.Ε. «μετατίθεται σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. ξεχωριστά και, ιδιαίτερα, στην Ελλάδα, εφόσον η Ρωσία είναι μία από τις κατ' εξοχήν χώρες εισαγωγής ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αξίας 500 εκατ. ευρώ, και γουναρικών, αξίας 110 εκατ. ευρώ ετησίως, σε μία περίοδο που η οικονομία μας έχει ανάγκη από όλα τα οφέλη του εξαγωγικού εμπορίου».
Παράλληλα, τονίζει ότι οι κυρώσεις που τίθενται εν ισχύι σήμερα Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014, «είναι βέβαιο ότι θα φέρουν αντίστοιχες και από την πλευρά της Ρωσίας», προσθέτοντας ότι «η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι σε βάρος των αδύναμων οικονομικά χωρών της Ε.Ε. και, επομένως, της Ελλάδας, άμεσα στους τομείς του διμερούς εμπορίου, των οδικών μεταφορών, της ενέργειας και μελλοντικά του τουρισμού».
Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να υπάρξει «πολιτική λύση σε ανώτατο επίπεδο», προκειμένου «να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις και αποφυγή ρωσικού εμπάργκο στη χώρα μας. Ευρώπη και Ρωσία σπέρνουν ανέμους και η Ελλάδα καλείται να θερίσει θύελλες», καταλήγει ο κ. Κορκίδης


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης