Τελευταία Νέα
Οικονομία

Για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας δεσμεύτηκε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, S. Gabriel - Δένδιας: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων

Για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας δεσμεύτηκε ο Γερμανός αντικαγκελάριος, S. Gabriel - Δένδιας: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων
Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε συναντηθεί με τον Wolfgang Schaeuble
Την ανανέωση της γερμανικής στήριξης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας συμφώνησαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, S. Gabriel και ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, S. Gabriel επισήμανε πως «η Ελλάδα διέρχεται επί του παρόντος μια δύσκολη διαδικασία μεταρρυθμίσεων, που τώρα αρχίζει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Αυτό αξίζει την αναγνώρισή μας».
«Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας στηρίζει αυτή τη μεταρρυθμιστική διαδικασία με σειρά μέτρων, όπως ο διάλογος μεταξύ εμπειρογνωμόνων στον τομέα της προώθησης των εξαγωγών και της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς επίσης και με την παροχή τεχνογνωσίας για τη μεταρρύθμιση του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» συνέχισε παράλληλα.
«Αυτή τη στήριξη επιθυμούμε να συνεχίσουμε και ει δυνατόν να επεκτείνουμε, σε τομείς όπου αυτό είναι επιθυμητό από την ελληνική πλευρά» πρόσθεσε, παραθέτοντας ως παράδειγμα τα δάνεια ύψους 100 εκ. ευρώ από την Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων (ΚfW) προς ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο Ν. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για την αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών, υποστήριξε πως «τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και για το οποίο απαιτούνται μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό καταδεικνύουν σαφώς τη σταθερή πρόοδο της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση. Η Ελλάδα βασίζεται περισσότερο από ποτέ  στη συνεργασία και στήριξη των εδώ και χρόνια Ευρωπαίων φίλων της».
Παράλληλα, πραγματοποιώντας μία αποτίμηση της διήμερης επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Ανάπτυξης διέτεινε πως «αναφερθήκαμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη ρευστότητα στην αγορά και κυρίως στο θέμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ενίσχυσης των εξαγωγών και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Κοινό παρονομαστή των συνομιλιών μας αποτελεί η δέσμευσή μας για στενότερη συνεργασία με απτά αποτελέσματα».

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Το ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Schaeuble, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δένδιας τόνισε ότι  «υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική».
Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον αναπληρωτή υπουργό στην Ομοσπονδιακή Καγκελάριο Χέλγκε Μπράουν, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως στον τομέα του Τουρισμού.
Ο έλληνας υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Μπράουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης