Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εκτός αποζημιώσεων για το ρωσικό εμπάργκο οι μεταφορείς - Στα 10 εκατ. η ζημιά

Εκτός αποζημιώσεων για το ρωσικό εμπάργκο οι μεταφορείς - Στα 10 εκατ. η ζημιά
Η ΟΦΑΕ «εκπέμπει SOS προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητά την στήριξη της Πολιτείας»
Στα 10 εκατ. ευρώ φτάνει, σε ετήσια βάση, η ζημιά για τους Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών από το ρωσικό εμπάργκο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).
Η ΟΦΑΕ «εκπέμπει SOS», σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα «παρά την πλήρη γνώση του θέματος» δεν έχει υπάρξει καμία εξαγγελία για αποζημίωση των αυτοκινητιστών, παράλειψη για την οποία εκφράζει «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια».
Το εμπάργκο στέλνει στην ανεργία άλλους 300 μεταφορείς, τονίζει, και ζητά από τους αρμόδιους φορείς «την άμεση και πλήρη αποζημίωση των αυτοκινητιστών, αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την ταυτόχρονη αποζημίωση των αγροτών και παραγωγών», προειδοποιώντας για κατάρρευση του κλάδου των μεταφορών.
«Είναι μία από τελευταίες ευκαιρίες που υπάρχουν προκειμένου η Πολιτεία να αποσοβήσει την κατάρρευση του κλάδου των μεταφορών» υπογραμμίζει η ΟΦΑΕ.
Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας, που όπως εξηγούν ήρθε να προστεθεί στα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μεταφορών.
«Από την μία η ζημιά που υπόκεινται και από την άλλη η παράδοξη σιωπή του πολιτικού κόσμου, σε συνδυασμό με την ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης και της ΕΕ να αποζημιώσει τους μεταφορείς για την ζημιά που υπέστησαν, δημιουργεί μία ζοφερή κατάσταση επιτείνοντας ακόμη περισσότερη την ασφυξία στον κλάδο» σημειώνει.
Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, «η πλήρης αποτυχία της μεταρρύθμισης στο κλάδο των μεταφορών, η οικονομική κρίση και η παράνομη μεταφορά είχε και έχει ως αποτέλεσμα το 60% περίπου των μεταφορέων να βρεθούν χωρίς εργασία ή στην καλύτερη περίπτωση να υποαπασχολούνται.»
»Το νέο πρόβλημα που ήρθε να προστεθεί από το εμπάργκο στέλνει στη ανεργία άλλους 300 μεταφορείς. Περίπου 220 φορτηγά απασχολούνταν με μεταφορές προς την Ρωσία σε μόνιμη βάση και άλλα 50 περίπου σε εποχική. Αν σε αυτό προσθέσει κανείς το γεγονός ότι και η αγορά της Ουκρανίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω της έκρυθμης κατάσταση στην περιοχή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση στον κλάδο γίνεται πλέον τραγική, καθώς η μείωση των μεταφορών στην Ουκρανία φτάνει τουλάχιστον το 50%».
Η ΟΦΑΕ «εκπέμπει SOS προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητά την στήριξη της Πολιτείας με όποιον τρόπο μπορεί ώστε να μην οδηγηθεί ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας στον αφανισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης