Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης του Ν. Δένδια στη Γερμανία – «Το Βερολίνο συνδράμει στην ανάκαμψη με τεχνογνωσία και κεφάλαια»

Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης του Ν. Δένδια στη Γερμανία – «Το Βερολίνο συνδράμει στην ανάκαμψη με τεχνογνωσία και κεφάλαια»
«Βρισκόμαστε σε φάση έναρξης της ανάπτυξης και αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση της προσπάθειας»
Θετική ήταν η αποτίμηση της επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια στη Γερμανία, κατά την οποία συναντήθηκε με τον W. Schaeuble, τον S. Gabriel και έτερους ισχυρούς παράγοντες του Βερολίνου.
«Βρισκόμαστε σε φάση έναρξης της ανάπτυξης και αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση της προσπάθειας και η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» διαμήνυσε αναφερόμενος στα αποτελέσματα των διμερών συναντήσεων του, ο Έλληνας υπουργός.
Παράλληλα, υποστήριξε πως η Γερμανία αναγνωρίζει την πρόοδο και δηλώνει διατεθειμένη να συνδράμει την προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και κεφαλαίων.
Αναφερόμενος στις επαφές του με την Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (ΚfW), ο Ν. Δένδιας επισήμανε πως η γερμανική τράπεζα «βάζει χρήματα σε μια ξένη αγορά σε συνθήκες κρίσης», εκτιμώντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Σκοπός του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η γερμανική πλευρά να συμμετάσχει και στο δεύτερο "υποταμείο", ώστε να καταστεί δυνατή η δραστηριοποίησή του το συντομότερο δυνατό. «Βγαίνοντας από την κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα χρειάζονται μόνο κεφάλαια κίνησης και δανειακά κεφάλαια, αλλά και συμμετοχή στα δικά τους κεφάλαια προκειμένου να αναπτυχθούν. Και αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, εφόσον επιτευχθεί» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η Γερμανία είναι μια χώρα εξαγωγών και προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα εξαγωγών πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγών από τις άλλες χώρες. Χρειάζεται λοιπόν να γίνουν και εκεί επενδύσεις και να αυξηθεί και εκεί η απασχόληση. Επιπλέον, αυτές οι οικονομίες πρέπει με τη σειρά τους να έχουν τη δυνατότητα δικών τους εξαγωγών προς την Γερμανία» συνέχισε παράλληλα.
Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο Ν. Δένδιας διέτεινε πως «οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και υποχρέωση ανειλημμένη απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κοινωνία».
«Ο Πρωθυπουργός έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί απέναντι στην ελληνική κοινωνία - και πριν από τις ευρωεκλογές - ότι θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα τις εμβαθύνουμε και έχει αναλύσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Χαίρομαι όταν οι ξένοι αξιωματούχοι που συναντώ ενδιαφέρονται για το θέμα και όταν μας ενισχύουν στην προσπάθειά μας, αλλά νομίζω ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν να κάνουν με την σχέση μας με τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης