Τελευταία Νέα
Οικονομία

Die Welt: Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια – Από τους πιο αδύναμους στην Ευρώπη πλέον ο δείκτης του Χρηματιστηρίου

Die Welt: Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια – Από τους πιο αδύναμους στην Ευρώπη πλέον ο δείκτης του Χρηματιστηρίου
Πίσω από την υποχώρηση βρίσκεται κυρίως η κάμψη των τραπεζών
Λίγες μόλις ημέρες ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι ξεθωριάζει η ανάκαμψη του ελληνικού χρηματιστηρίου και ότι οι ξένοι επενδυτές του γυρίζουν την πλάτη, νέο δημοσίευμα αυτήν την φορά στη γερμανική εφημερίδα Die Welt κάνει λόγο για την πτωτική πορεία των ελληνικών μετοχών.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι αν και μέχρι πρότινος ο δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου συγκαταλεγόταν μέχρι πρότινος από τους επενδυτές σε αυτούς που σημείωναν τη δυναμικότερη εξέλιξη στην Ευρώπη, πλέον είναι ένας από τους πιο αδύναμους.
«Πίσω από την υποχώρηση βρίσκεται κυρίως η κάμψη των τραπεζών. Η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απώλεσαν από το Μάρτιο μέχρι την Τρίτη της τρέχουσας εβδομάδας η κάθε μία περισσότερο από 30% της αξίας τους. Οι αναλυτές της Bank of America υποβάθμισαν στις 5 Αυγούστου την αξιολόγησή τους για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω αβεβαιότητας για την επίδοσή τους στα φετινά ευρωπαϊκά τεστ αντοχής» αναφέρει το δημοσίευμα της Die Welt.
Βάσει του δημοσιεύματος οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες, στρεφόμενοι προφανώς σε μετοχές άλλων αναδυόμενων οικονομιών.
Σύμφωνα με τη Die Welt, οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν τις ελληνικές εταιρείες.
«Οι κίνδυνοι να εξελιχθούν τα πράγματα άσχημα στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι αρκετά σημαντικοί», εκτιμά ο Μάθιου Μπίσλεϊ, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Henderson Global Investors Holdings, ο οποίος υπογραμμίζει ότι όταν αγοράζει κανείς ελληνικές μετοχές, θέλει να είναι σίγουρος ότι θα αντλήσει κέρδη από τις ελληνικές εταιρείες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης