Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έως τον Οκτώβριο το deal για τις Κυπριακές Αερογραμμές - Επικρατέστερος αγοραστής η Ryanair - Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

Έως τον Οκτώβριο το deal για τις Κυπριακές Αερογραμμές - Επικρατέστερος αγοραστής η Ryanair - Αισιοδοξία στην κυβέρνηση
Στη Λευκωσία ο CEO της ιρλανδικής εταιρείας - Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση
Έως τις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να «κλείσει» το deal μεταξύ της Κύπρου και της Ryanair για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών.
Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη - άλλωστε ο διευθύνων σύμβουλος της ιρλανδικής εταιρείας βρίσκεται από εχθές στη Λευκωσία – η κυπριακή κυβέρνηση ευελπιστεί πως το deal θα έχει ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών της Κύπρου, η ιρλανδική εταιρεία έχει υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση τόσο για τις Κυπριακές Αερογραμμές, όσο και για τη συνολική επέκταση της παρουσίας της στην Κύπρο.
«Πιστεύω ότι με τη βοήθεια της Ryanair μπορούμε να βάλουμε τις Κυπριακές Αερογραμμές και τον κυπριακό τουρισμό σε μια νέα πορεία ταχείας ανάπτυξης, με νέες διαδρομές, περισσότερες πτήσεις και νέες θέσεις εργασίας για πιλότους, πληρώματα καμπίνας και μηχανικούς εδώ στην Κύπρο» τόνισε εκ μέρους της Ryanair, o διευθύνων σύμβουλος Michael Kevin O'Leary.

Τι μετέδιδε χθες, Πέμπτη, το bankingnews.gr
Πολύ κοντά στην εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκεται η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair.
Μάλιστα, προκειμένου να συντονίσει τις διαπραγματεύσεις με την κυπριακή κυβέρνηση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael Kevin O'Leary, βρίσκεται ήδη στην Κύπρο.
«Η Ryanair παραμένει αναμεμιγμένη στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή για τον κυπριακό αερομεταφορέα» διαμήνυσε ο ίδιος, κατά την έλευσή του στη Λευκωσία.
Παράλληλα, ο CEO της Ryanaire επισήμανε πως η όποια συμφωνία με την Κυπριακή κυβέρνηση θα είναι μικρή σε σχέση με την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της Ryanair.
Παρουσιάζοντας ένα μέρος της πρότασης της ιρλανδικής εταιρείας, ο Michael Kevin O'Leary τόνισε πως οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διατηρήσουν την επωνυμία τους και θα λειτουργούν με πιστοποιητικού ξεχωριστού αερομεταφορέα.
Τέλος, εξήγησε πως βάσει του σχεδίου του, ο αριθμός των επιβατών της κυπριακής εταιρείας θα μπορούσε να εκτοξευθεί από τις 600.000 στα 3 εκατομμύρια ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης