Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Στα… σκαριά οδικός «χάρτης» της Ε.Ε. για την ενίσχυση της αγοράς τιτλοποιημένου δανείου - Μεγάλο το όφελος για την οικονομία

Reuters: Στα… σκαριά οδικός «χάρτης» της Ε.Ε. για την ενίσχυση της αγοράς τιτλοποιημένου δανείου - Μεγάλο το όφελος για την οικονομία
Το ζήτημα θα εξεταστεί στο Ecofin του Σεπτεμβρίου
Οδικό χάρτη για την ενίσχυση της αγοράς τιτλοποιημένου δανείου (securitized debt) καταρτίζει η Κομισιόν, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο των Βρυξελλών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Roadmap for Securitisation», οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. καθιστούν αναγκαία την κατάρτιση ενός ειδικού πλάνου, το οποίο θα στοχεύει στην ενίσχυση της αγοράς τιτλοποιημένου δανείου.
Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος κλάδος αποτελεί κλειδί για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ε.Ε. αναμένεται να αποφασίσει έως το 2015 για τις πιθανές νομικές αλλαγές που απαιτούνται για την ενίσχυση της αγοράς τιτλοποιημένου δανείου.
Ο οδικός «χάρτης», σύμφωνα με το Reuters, λαμβάνει υπόψη του, όλες τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, γεγονός που τον καθιστά άκρως χρήσιμο για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το πλάνο για την αγορά τιτλοποιημένου δανείου αναμένεται να εξεταστεί στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., η οποία θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Μιλάνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης