Τελευταία Νέα
Οικονομία

Mario Draghi: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική - «Ναι» στα μη συμβατικά μέτρα

Mario Draghi: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσαρμόσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική - «Ναι» στα μη συμβατικά μέτρα
«Είμαι πεπεισμένος πως το πακέτο μέτρων του Ιουνίου θα παράσχει την κατάλληλη τόνωση»
(upd) Πρόθυμος να προσαρμόσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εμφανίστηκε ο Mario Draghi, μιλώντας στο διεθνές φόρουμ του Jackson Hole.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμα να προσαρμόσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική.
«Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος πως το πακέτο μέτρων του Ιουνίου θα παράσχει την κατάλληλη τόνωση» συμπλήρωσε παράλληλα, ο Mario Draghi.
Eπίσης, διέτεινε πως οι προετοιμασίες για το πρόγραμμα ABS συνεχίζονται με γρήγορα «βήματα», εκφράζοντας την ελπίδα πως θα συνεισφέρουν την περαιτέρω χαλάρωση των πιστωτικών συνθηκών.
Όσον αφορά το ευρωπαϊκό νόμισμα, επισήμανε πως ήδη παρατηρούνται οι πρώτες αλλαγές στη συναλλαγματική αξία του ευρώ, γεγονός που αναμένεται να στηρίξει τόσο τη ζήτηση όσο και τον πληθωρισμό.
«Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει ακόμη και μη συμβατικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Όσον αφορά το επερχόμενο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εξήγησε πως οι μαζικές αγορές ομολόγων απαιτούν τη στήριξη μίας ακόμη πιο «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
«Η Ευρωζώνη έχει υποφέρει από δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες στερούνται αποτελεσματικότητας» τόνισε εν συνεχεία.
«Απαιτείται ευελιξία στη δημοσιονομική πολιτική, προκειμένου να τονωθεί η αδύναμη ανάκαμψη» υπογράμμισε παράλληλα, αναφερόμενος στις πολιτικές της λιτότητας.
«Μία φιλική ανάπτυξη, η οποία θα περιλαμβάνει χαμηλά φορολογικά εμπόδια, είναι το κατάλληλο φάρμακο» συνέχισε, συμπληρώνοντας πως τα νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
«Ο δρόμος για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας διέρχεται μέσω ενός μίγματος νομισματικών, δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων, τα οποία απαιτούν μία ενιαία εφαρμογή» κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης