Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Η Ελλάδα να καταστεί παράδειγμα για την Ιταλία και τη Γαλλία» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, M. Weber

«Η Ελλάδα να καταστεί παράδειγμα για την Ιταλία και τη Γαλλία» διαμηνύει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, M. Weber
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γκ. Χαρδούβελη με τον M. Weber
Αισιόδοξος για θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικα στο Παρίσι εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.
Στο περιθώριο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, M. Weber, ο Γκ. Χαρδούβελης εξέφρασε την ελπίδα πως οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, θα έχουν θετική έκβαση για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αξίωσε από τον M. Weber την περαιτέρω στήριξη του ΕΛΚ στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας.
Προς απάντηση, ο M. Weber πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να καταρτίσει έναν κατάλογο, με προτάσεις προς το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.
Σημειώνεται πως το Ε.Ε.Τ. αποτελεί πρόταση του νέου προέδρου της Κομισιόν, J.C. Juncker και αναμένεται να συγκροτηθεί τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταδώσει την εμπειρία της εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, στη Γαλλία και την Ιταλία, οι οποίες αμφότερες δέχονται αρκετές δημοσιονομικές πιέσεις.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης