Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το φθινόπωρο η δημοπράτηση για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Στα 300 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου

tags :
Το φθινόπωρο η δημοπράτηση για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου - Στα 300 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια από τη στιγμή που θα βρεθεί ανάδοχος
Έως το Μάιο αναμένεται να έχει βρεθεί εργολάβος για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, εκτίμησε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής στην Αττική. Ξαναβάζουμε ουσιαστικά την πόλη στο πάρκο και το πάρκο στη θάλασσα» τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι ένα έργο, το οποίο θα δημοπρατηθεί το φθινόπωρο, που έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών υπουργείων, του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υποδομών, ενώ στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Περιφέρεια».
Ο κ. Σιμόπουλος πρόσθεσε ότι το έργο, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια από τη στιγμή που θα βρεθεί ανάδοχος.
Στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση, «μεταφέρουμε τη Λεωφόρο Ποσειδώνος κατά ενενήντα μέτρα προς το νότο» περιέγραψε, ενώ «εκτός από την υπογειοποίηση, η οποία πάνω θα έχει ένα πάρκο, θα κάνουμε επίσης και σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο».
Στο έργο προβλέπονται «δυο εγκάρσια μονοπάτια και πέντε κάθετα, που ουσιαστικά θα ενώνουν το παραλιακό μέτωπο των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου με τη θάλασσα» και παράλληλα «η άρδευση θα γίνεται από τον Κηφισό, με ένα τριτοβάθμιο σύστημα επεξεργασίας. Και στον Ιλισό θα γίνει εκβάθυνση από ενάμισι έως τρία μέτρα, λύνοντας και εκεί ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο υπάρχει» όπως εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος.
Στις μελέτες προβλέπεται και η δημιουργία πάρκου ενώ η άρδευση για την συντήρησή του θα γίνεται από τον Κηφισό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης