Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ομαδικές απολύσεις και ασφαλιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης Χαρδούβελη - Βρούτση ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι

Ομαδικές απολύσεις και ασφαλιστικό στο επίκεντρο της συνάντησης Χαρδούβελη - Βρούτση ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι
Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να έλθει σε σύγκρουση με την τρόικα για το θέμα των ομαδικών απολύσεων
(upd) Οι ομαδικές απολύσεις αλλά και το ασφαλιστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. Οικονμικών, Γκ. Χαρδούβελη με τον υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτση, ενόψει των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι.
Τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα αναμένεται να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων του Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.
Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά τη σύσκεψη προετοιμασίας, στο ΥΠΟΙΚ του κ. Βρούτση, με τον Γκίκα Χαρδούβελη, χαρακτηρίζοντας, πάντως, τα δύο συγκεκριμένα «μέτωπα» ως «διαχρονικά».
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο παράγοντα, «στο υπουργείο Εργασίας έχουμε ολοκληρώσει. Είμαστε πάντα έτοιμοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα».
Με τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού να είναι ένα από κύρια ζητήματα συζήτησης με την τρόικα, ο ίδιος είπε ότι στο τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ για τη διοικητική ενοποίηση των Ταμείων.
Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση εμμένει στην αύξηση σε 100 των δόσεων για την αποπληρωμή των χρεών στα Ταμεία, δεν θέλησε, να μπει σε λεπτομέρειες.
Στη καυτή ατζέντα του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα βρίσκεται και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων για το οποίο η τρόικα φέρεται να επιμένει και η κυβέρνηση -μετά και την πίεση από το ΠαΣοΚ- να υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη υιοθέτησης ενός τέτοιου μέτρου, αφού τα ήδη ληφθέντα (με το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας κτλ) αποδίδουν.
Επίσης απρόθυμη εμφανίζεται η κυβέρνηση για την υιοθέτηση αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία και σε ότι αφορά τον συνδικαλισμό, το δικαίωμα στην απεργία, την ανταπεργία, κτλ).
Ο κ. Χαρδούβελης συναντάται και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τις εκκρεμότητες σχετικά με την απελευθέρωση αγορών προϊόντων και υπηρεσιών , αλλά και το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων.

Πρώτη Ενημέρωση: 16:30 29 Αυγούστου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης