Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Εκτός ατζέντας το ελληνικό χρέος στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού – Μετά τα stress tests των τραπεζών η συζήτηση

tags :
Reuters: Εκτός ατζέντας το ελληνικό χρέος στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού – Μετά τα stress tests των τραπεζών η συζήτηση
Εκτός ατζέντας του Παρισιού το ελληνικό χρέος, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters
Εκτός ατζέντας των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, βρίσκεται το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, , το οποίο επικαλείται δηλώσεις Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου.
Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος αναμένεται να αρχίσει από τον Οκτώβριο και μετά, αφού ανακοινωθούν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η επιλογή του Παρισιού για τις διαπραγματεύσεις οδήγησε σε διάφορες εικασίες, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης συμφωνίας που θα αφορούσε κύρια ζητήματα, όπως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και η κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών, καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την εξαετή ύφεση.
Ωστόσο, ο υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε πως το γεγονός ότι η συνάντηση λαμβάνει χώρα εκτός Αθηνών, αφορά κυρίως το να αποφύγει η Ελλάδα μια μακρά επιθεώρηση παρόμοια με αυτή του προηγουμένου φθινοπώρου, η οποία κράτησε επτά ολόκληρους μήνες.
Στόχος είναι επίσης να επικεντρωθούν οι διαπραγματεύσεις στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, η οποία έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Όπως τόνισε ο αξιωματούχος στο Reuters, «πρόκειται για μια προκαταρκτική συζήτηση.
Θέλουμε να δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται εντός στόχων, και να καθησυχάσουμε όποιον ανησυχεί ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης