Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διαμάχης συνέχεια για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Γ. Σταθάκης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα NPLs αφορά μόνο τους μικρομεσαίους

Διαμάχης συνέχεια για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Γ. Σταθάκης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα NPLs αφορά μόνο τους μικρομεσαίους
"Ο Νίκος Δένδιας κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών"
Έριδες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εξακολουθούν να δημιουργούν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τρίπρα από τη ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης μπήκε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα» δάνεια.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, υποστήριξε πως
«μόνο προς τις τράπεζες τα κόκκινα δάνεια, επιχειρηματικά στεγαστικά, καταναλωτικά, αγγίζουν τα 80 δισεκ. ευρώ, αρκετά πάνω από 110 δισ. με τα χρέη στα ταμεία. Τι νέα σεισάχθεια θα κάνει; Θα πρέπει να πει ότι δίνει λύση στο λιγότερο από το 1/100 του προβλήματος, ειδάλλως δεν είναι τίμιο».
Ανταπαντώντας στο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης αντέτεινε πως ο Ν. Δένδιας «κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών».
«Πρώτον, ο κ. υπουργός διογκώνει τα προς διαχείριση “κόκκινα” δάνεια σε 80 δισ. χωρίς να κάνει διαχωρισμό μεταξύ στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αποκλειστικά τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά των μικρομεσαίων. Δεύτερον, ο κ. Δένδιας αγνοεί την έννοια της μόχλευσης των αρχικών κεφαλαίων ενός φορέα. Τρίτον, η κυβέρνηση προωθεί την άνευ κανόνων ρύθμιση των “κόκκινων” δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησής τους σε εταιρίες γύπες ή/και πλειστηριασμών. Έτσι, ο κ. Δένδιας κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων δανειοληπτών» διαμήνυσε ο Γ. Σταθάκης, επιχειρώντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Ν. Δένδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης