Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μαυραγάνης (υφυπ. Οικονομικών): Πάνω από 142 εκατ. ευρώ έχουν βεβαιωθεί από εμβάσματα και λίστες

Μαυραγάνης (υφυπ. Οικονομικών):  Πάνω από 142 εκατ. ευρώ έχουν βεβαιωθεί από εμβάσματα και λίστες
Συνολικά έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις μεγάλου πλούτου
Περίπου 142,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου από φόρους και πρόστιμα που προέρχονταν από εμβάσματα στο εξωτερικό και έλεγχους σε λίστες, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
«Θέλω να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, όπως πάντα τη μιλάει η κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα, ενώ την 21η Μαρτίου που σας απάντησα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο αριθμός των υποθέσεων που είχαν επιλεγεί ήταν 1071, σήμερα είναι 1343» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.
Ειδικότερα σημείωσε ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έχουν ελεγχθεί  401 υποθέσεις, ενώ στις 21 Μαρτίου του 2014 είχαν ελεγχθεί  146 υποθέσεις ενώ ταυτόχρονα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα ύψους 142,5 εκατ. ευρώ.
Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι είναι υπό δικαστική διερεύνηση.
Επισήμανε πάντως πως η κυβέρνηση έχει δείξει συνολικά τη βούληση για την πάταξη των φαινομένων της φοροδιαφυγής.
«Το συμπέρασμα είναι ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ελεγχόμενων υποθέσεων και των φόρων που βεβαιώνονται. Και αυτό οφείλεται αφενός στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο που υποδηλώνει την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο, και αφετέρου στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μαυραγάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης