Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Ο κάθε Έλληνας έχει περισσότερους από τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς - Μελέτη για την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

ΔΝΤ: Ο κάθε Έλληνας έχει περισσότερους από τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς - Μελέτη για την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
Στην Ελλάδα ο αριθμός των ATMs μειώθηκε το 2013 στα 45 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, από 53 το 2012 και 59 το 2008
Περισσότερους από 3 τραπεζικούς λογαριασμούς διαθέτει κατά μέσο όρο ο κάθε Έλληνας πολίτης, όπως προκύπτει από νέα μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
"Κάθε Έλληνας πολίτης διαθέτει κατά μέσο όρο περισσότερους από τρεις λογαριασμούς", σημειώνουν οι αναλυτές του ΔΝΤ, στην τελευταία ανάλυσή τους, υπό τον τίτλο Financial Access Survey.
Σε ό,τι αφορά χρήσιμα γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία, η έρευνα του Ταμείου αποκαλύπτει πως στην Ελλάδα, τα υποκαταστήματα των τραπεζών μειώθηκαν στα 23,58 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο το 2013, έναντι 27,5 το 2012 και 31,16 το 2008.
Αντίστοιχα, ο αριθμός των ATMs μειώθηκε το 2013 στα 45 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, από 53 το 2012 και 59 το 2008.
Η μελέτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πραγματοποιήθηκε με στόχο την παρακολούθηση της πρόσβασης των πολιτών στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σε διεθνές επίπεδο.
Μεταξύ των συμπερασμάτων της ανάλυσης των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, περιλαμβάνεται η θετική σχέση μεταξύ της αύξησης του ΑΕΠ μιας χώρας με την ενίσχυση της πρόσβασης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης