Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης για το γάλα - Στόχος να μειωθούν οι τιμές από 5 έως 10 λεπτά

Κρίσιμη σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης για το γάλα - Στόχος να μειωθούν οι τιμές από 5 έως 10 λεπτά
Χτες ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης για την απόφαση της FrieslandCampina Hellas να μειώσει τις τιμές του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Family κατά 5 λεπτά το λίτρο
Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα τη μείωση της τιμής του γάλακτος.
Στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών για μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος από 5 έως 10 λεπτά.
Χτες ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης για την απόφαση της FrieslandCampina Hellas να μειώσει τις τιμές του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Family κατά 5 λεπτά το λίτρο από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.
Η εταιρεία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η απόφασή της είναι αποτέλεσμα του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εκτελεί, καθώς τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family έχουν σημαντική θέση στο καλάθι της νοικοκυράς και επιπλέον παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Πάτρα.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα οδηγήσει και άλλες εταιρείες προκειμένου να μειώσουν την τιμή του γάλακτος.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ζωή του γάλακτος επιμηκύνθηκε κατά 2 μέρες (από τις 5 στις 7), εντούτοις η τιμή του κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή από 0,98 ευρώ έως 2 ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι γαλακτοπαραγωγοί δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις εξελίξεις, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Γιακουμάτο, του παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία των τιμών, ενώ επέμειναν στο αίτημά τους να επανέλθει η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα, αλλά και να μειωθεί και πάλι στις πέντε ημέρες η διάρκεια ζωής του.
Επιπλέον, οι παραγωγοί φοβούνται πως η όποια μικρή μείωση της τελικής τιμής του γάλακτος θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την περαιτέρω επιμήκυνσή του στις έντεκα μέρες, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης