Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λάβρος ο πρώην σύμβουλος του Barroso, Ph. Legrain: Καταστροφική και λαθεμένη η διαχείριση της ελληνικής κρίσης

tags :
Λάβρος ο πρώην σύμβουλος του Barroso, Ph. Legrain: Καταστροφική και λαθεμένη η διαχείριση της ελληνικής κρίσης
Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Αναγκαία η διαγραφή του
Σφοδρή κριτική στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος ασκεί ο πρώην σύμβουλος του J.M. Barroso, Philippe Legrain.
Ειδικότερα, ο Βρετανός οικονομολόγος και σύμβουλος του πρώην προέδρου της Κομισιόν κάνει λόγο για «απόλυτα λανθασμένους» χειρισμούς των Βρυξελλών στην περίπτωση της Ελλάδας και «καταστροφική στρατηγική» των ευρωπαϊκών θεσμών στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε.
Μιλώντας στον αυστριακό Τύπο, ο  Philippe Legrain εξηγεί πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, τασσόμενος υπέρ της ολικής διαγραφής του.
«Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε απώλειες για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, οι οποίες είχαν δανείσει μεγάλα ποσά στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας την κριτική του προς την Ε.Ε., συμπεραίνει πως η Ευρώπη ανί μίας Ένωσης με ισότιμα κράτη, εξελίσσεται «σε κάτι, το οποίο οι χώρες-πιστωτές εκμεταλλεύονταν για να επιβάλουν τη θέλησή τους στις χρεωμένες χώρες και αυτό είναι μια τραγωδία που καταστρέφει την ΕΕ».
Παράλληλα, τονίζει πως η Ευρώπη διέσωσε τις τράπεζες, αλλά αρνήθηκε να διαγράψει μη βιώσιμα χρέη, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά και αντί να προωθήσει την ανάπτυξη, επέβαλε υπερβολική λιτότητα η οποία μάλιστα οδήγησε σε ακόμη υψηλότερο δημόσιο χρέος.
Από τα πυρά του Βρετανού δεν γλιτώνουν ούτε η Angela Merkel, ούτε ο Wolfgang Schaeuble.
«Τα λάθη έγιναν αποκλειστικά και μόνον από μία κυβέρνηση, εκείνη της Μerkel, η οποία ήταν όλη αυτή την περίοδο καγκελάριος, και την ευθύνη φέρουν αυτή και ο Schaeuble, και κανένας άλλος» διατείνει χαρακτηριστικά.
Όπως αποφαίνεται καταλήγοντας, ο γερμανικός δρόμος της λιτότητας είναι εντελώς λαθεμένος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης