Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ενεργειακός πυρετός στο Αζερμπαϊτζάν - Οι προοπτικές της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σαμαρά με τον CEO της ΒP, Β. Dudley

Ενεργειακός πυρετός στο Αζερμπαϊτζάν - Οι προοπτικές της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνάντησης του Α. Σαμαρά με τον CEO της ΒP, Β. Dudley
Nωρίτερα θετικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ
Οι ενεργειακές προοπτικές της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον CEO της ΒP, Β. Dudley, στο Μπακού, το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, θετικό ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντ. Σαμαρά με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ.
Ειδικότερα, η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο του Μπακού, διήρκησε 20 λεπτά.
Τη συζήτηση των δύο ανδρών μονοπώλησε η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.
Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια η χώρα του Καυκάσου έχει αναδειχθεί σε σπουδαίο ενεργειακό εταίρο της Ελλάδας.
Παράλληλα, στο «μενού» της συνάντησης βρέθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 66% του ΔΕΣΦΑ από την αζερική Socar.
Eπί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα παροχής αζέρικου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.
Ακολούθως, αντιπροσωπεία των δύο χωρών, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, συναντήθηκε με διάφορους επιχειρηματίες και εκπροσώπους της αζερικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης